Održan sastanak o uspostavi prometnog redarstva u Sinju
28. veljače 2023.
Međunarodni dan civilne zaštite
1. ožujka 2023.
Foto: ŽUC

Danas poslijepodne su završeni radovi semaforizacije raskrižja LC 67040 (Ulica Miljenka Buljana) – Put Ferate u Sinju. Riječ je o križanju uz koje se nalazi autobusni kolodvor, trgovački centar i više javnih sadržaja, a istim dnevno prometuje oko 5000 vozila i zbog toga su se prije realizacije ovog projekta često događali zastoji i prometne gužve.

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste Split provela je postupak javne nabave te je kao najpovoljnija odabrana ponuda tvrtke Elektromodul-promet iz Osijeka.

Građevinski radovi počeli su u studenome prošle godine, a investitor je ispoštivao i rok završetka radova  koji je bio do kraja veljače

Semaforizacijom ulice Miljenka Buljana u Sinju povećana je razina sigurnosti pješaka i osigurana brža protočnost vozila u ovoj prometom opterećenoj zoni.

Projekt vrijedan 346,420,00 kn, prema riječima Petra Škorića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Split u 70 postotnom iznosu financira Ministarstvo unutarnjih poslova dok će ostali 30 posto iznosa u jednakim omjerima sufinancirati Grad Sinj i ŽUC.