Njemački veleposlanik dr. Bernd Fischer posjetio Sinj
12. rujna 2011.
Potpisan Ugovor o angažiranju pomoćnika-asistenata za dvoje učenika s posebnim potrebama u sinjskim osnovnim školama između Grada Sinja i Županije Splitsko-dalmatinske
3. listopada 2011.

     

Dana 29.09.2011.g., u Gradskog vijećnici grada Sinja, dogradonačelnica gđa. Elena Perković–Paloš, održala je sastanak sa povrtlarima na temu mogućnosti udruživanja proizvođača povrtlarskih kultura i njihovog zajedničkog plasmanu.

Sastanku su prisustvovali gosp. Ivica Mastelić i gđa. Mirjana Jukić, stručni suradnici gradske uprave iz područja poljoprivrede, te 12 proizvođača povrća sa našeg područja.

Dogradonačelnica Perković-Paloš je prisutne izvijestila o obavljenom sastanku sa jednim od najvećih otkupljivača na području RH, koji je zainteresiran za otkup povrća od naših proizvođača. No, da bi došlo do realizacije navedenog, potrebno je da se proizvođači sa našeg područja udruže u zajedničku organizaciju (Zadruga), pokrenu proizvodnju povrtlarskih kultura za koje otkupljivači imaju interesa, te potpišu ugovor o zajedničkoj suradnji.

Povrtlari su nakon iznesenog iskazali interes, donijeli odluku o očitovanju kroz najdalje desetak dana, a dogradonačelnica je kazala kako će grad Sinj stati iza ovakvog projekta, te pružiti organizacijsku, stručnu, ali i dijelom financijsku pomoć.