MIRO BULJ HODOČAŠĆE
GRADONAČELNIK NA VOJNOM HODOČAŠĆU
29. srpnja 2022.
12. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
29. srpnja 2022.
SASTANAK 2022.

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja danas su gradonačelnik Miro Bulj i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta održali redoviti radni sastanak ususret 307. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe. Tema sastanka je bila sigurnost i funkcioniranje gradskih službi za vrijeme održavanja nadolazećih svečanosti. Sastanku su prisustvovali načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić, službenik za loogistiku PP Sinj Ante Šandrić, direktorica „Kamička“ Marina Cvitković, predstavnik „Viteškog alkarskog društva“ Jerko Ivandić, predstavnik „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine“ Jure Vrančić, direktorica „Čistoće Cetinske krajine“ Ivana Živaljić, voditelj održavanja javnih površina Tomislav Tomašević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić, voditelj sinjske Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Jakov Škaro i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sinj Stipe Ančić.

Načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić izvijestio je kako je stanje sigurnosti povoljno te kako za predstojeće dane očekuju pojačan promet kojeg će regulirati uz veliki broj policijskih službenika. Tvrtka “Kamičak”, kako je kazala direktorica Marina Cvitković, osigurala je dodatna parkirna mjesta za “Dane Alke i Velike Gospe” dok je Ivana Živaljić, direktorica “Čistoće Cetinske krajine” u svom izlaganju rekla kako će djelatnici raditi punim kapacitetom kako bi grad bio čist. Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu SDŽ izvijestio je da su osigurani dodatni timovi Hitne pomoći, dok je zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić istaknuo da je pojačano dežurstvo vatrogasnih službi i da su oni svakodnevno na raspolaganju.

Sve prisutne službe i institucije iskazale su spremnost za obavljanje nadolazećih poslova i aktivnosti, kako bi se građani Sinja i gosti što ugodnije se osjećali u našem gradu.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da u ovim najsvečanijim danima u godini okite svoje balkone i prozore u skladu s tradicijom te da budu dobri domaćini svim gostima, putnicima i slučajnim prolaznicima, a posebno da budu gostoljubivi prema hodočasnicima.