Poziv za dostavu ponuda za usluge izrada idejno – urbanističko – arhitektonsko – krajobrazno rješenje na Bazani, na č.z. 408/9, 408/10, 407/9, 405/1, 1603/1 spoj na NC – Sinj – 590 na č.z. 1602/7 sve k.o. Sinj, sa geodetskom podlogom, izvedbenim projektom i troškovnikom radova
14. veljače 2020.
logo_gradSinj_naslovna
Odluka o sadržaju studije strateške procjene utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja
17. veljače 2020.

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i Grada Sinja, dana 15. veljače 2020. godine održana je 6. Smotra mačkara cetinskog kraja.

Mačkare su se okupile na Hipodromu, a nakon zajedničke – milenijske fotografije koju je snimio poznati fotograf Šime Strikoman, krenuo je defile do sinjske Pijace gdje je održan središnji program. Mačkarsku povorku predvodili su gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, direktorica sinjske Turističke zajednice Monika Vrgoč i predsjednik Krnjevalske udruge Grada Sinja Dino Gulam uz pratnju Sinjskih mažoretkinja i Gradske glazbe Sinj.

Tradicionalne pokladne običaje cetinskog kraja prikazale su mačkarske skupine iz Gale, Gljeva – Didi s Kamešnice, Bajagića, Vrpolja i Čačvine. Pored tradicijskih mačkara koje obrednim ritualima čuvaju dragocjenu tradiciju cetinskog kraja, u Smotri su sudjelovale i skupine koje svojim komičnim, duhovitim scenskim nastupom upotpunile i obogatile cjelokupnu povorku – Krnjevalska udruga grada Sinja te mačkare iz Karakašice i Glavica.

Smotri mačkara cetinskoga kraja ove godine su se pridružili i gosti iz okolice Rijeke, stara karnevalska skupina Grobnički dondolaši.