KOSINAC
Održana konferenciju za novinare Mira Bulja i Josipa Mioča
23. svibnja 2022.
STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 24.05.2022.
24. svibnja 2022.
GRAD SINJ

U Uredu Gradonačelnika Grada Sinja jučer je održana koordinacija gradonačelnik i načelnika s područja Cetinske krajine s direktorom tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o.“ Josipom Miočem.


Sastanku su, uz gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta, gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin, te načelnici općina Dicmo, Otok i Hrvace: Petar Maretić, Dušan Đula i Dinko Bošnjak.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj izrazio je zabrinutost poskupljenjem električne energije u odnosu na prošlu godinu. Istaknuo je kako je cijena za prvi kvartal prošle godine iznosila 750.128,06 kn dok se u tekućoj godini cijena isporučene električne energije za isti period povisila na 2.114.031,13 kn.
Također je izvijestio nazočne kako je već u travnju pisao dopis ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću da iznađe rješenje, a isti dopis je uputio i novom ministru Darku Filipoviću od kojeg je zatražio sastanak na kojem bi trebali biti predstavnici Grada Sinja, tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o.“ i predstavnici HEP-a.
Gradonačelnik Bulj predložio je članovima koordinacije, da se sukladno Odluci Vlade RH, cijena električne energije HEP-u uplati u iznosu višem od 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Prijedlog sinjskog gradonačelnika podržao je načelnik Otoka Dušan Đula.
Na prijedlog gradonačelnika Mira Bulja na koordinaciji je usuglašeno kako se cijena vode neće mijenjati dok se ne održi sastanak s ministarstvom i HEP- om kako bi se došlo do najboljeg rješenja u interesu građana i poslovnih subjekata.