Aequum
Pokrenuta inicijativa za arheološka istraživanja na Aequumu
14. ožujka 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 14.03.2022.
14. ožujka 2022.
cz

Danas je u Javno vatrogasnoj postrojbi Sinj održano osposobljavanje članova stožera civilne zaštite. Konferenciju i osposobljavanje otvorio je Srđan Kušćević, pročelnik PUCZ Split.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta pozdravio je ravnateljstvo Civilne zaštite te predstavnike Sinja, Trilja i Vrlike te općina Dicmo Otok i Hrvace naglasivši značajan doprinos civilne zaštite kao organizatora i prvog pokretača prilikom ugroze.

Istaknuo je kako je aktivnost civilne zaštite posebno vidljiva posljednje dvije godine u vremenima krize počevši od aktualne pandemije, potresa u Zagrebu, Petrinji i Banovini te do sad aktualnog preljeva izbjeglica i iseljenika iz Ukrajine te organizacije dolaska i smještaja istih.

Edukaciju je proveo područni ured civilne zaštite Split na čelu sa Željkom Šeravićem. Osposobljavanju je nazočilo 30-ak načelnika i članova Stožera civilne zaštite u jedinicama lokalnih samouprava s područja Cetinske krajine te su nakon osposobljavanja dobili certifikate o završenom osposobljavanju za članove i načelnike članova Stožera.