Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude
26. studenoga 2021.
SINJ
Projekt „Izrada projektne dokumentacije fotonaponske elektrane na objektima u vlasništvu Grada Sinja“
26. studenoga 2021.
ADVENT

Ugodno druženje uz zamamne mirise kuhanog vina i ukusnih i slasnih zalogajčića jamči uživanje i dobar provod za sve željne božićne čarolije kroz pregršt zabavnih i jedinstvenih manifestacija u blagdanskom ugođaju.


U subotu, 27. studenoga palimo prvu adventsku svijeću na Šetalištu Alojzija Stepinca u 18 sati, a za sve posjetitelje pripremili smo besplatne fritule, uštipke i kuhano vino.


Za najmlađe pripremamo mnoštvo raznolikih događanja i već tradicionalni Dječji tjedan pod nazivom „Dani radosti, igre i mira“ u organizaciji udruge Cjelovit život, koji počinje prigodno na blagdan svetoga Nikole te traje do blagdana svete Lucije.


Muzej Cetinske krajine donosi izdanje zanimljive publikacije, te prigodno, uoči svete Lucije, običaje i tradiciju koja se veže uz njen blagdan. Nakon što su dobro ulaštili svoje čizmice, mališani će uživati (ali i nastupati) u igrokazima, glazbeno-plesnim točkama, izvedbama zborova! Turistička zajednica grada Sinja, u organizaciji s Udrugom Prokultura te u suradnji s Gradom Sinjem, Galerijom Sikirica i Kulturno umjetničkim središtem, postavlja izložbu fotografija „Anđeli“ čuvenog fotografa Ive Pervana.
Brojne vrijedne i aktivne udruge iz Sinja i Cetinske krajine pobrinule su se za niz zanimljivih manifestacija i akcija. Sinjani i njihovi gosti tako će moći uživati u koncertima Adastre, Piromana, Vokalnog ansambla Jedinstvo, Ane Malovan, Gradske glazbe i Mješovitog zbora grada Sinja, KUD-ova Osinium, Vrilo, ali i u Disku pod zvijezdama, te božićnoj reviji Sinjskih mažoretkinja. KUD Cetina vratit će nas duhom u prošlost svojim uprizorenjem Badnje večeri Cetinskog kraja, Sinjski ferali obradovati pozivom na večer poezije i proze uz glazbu i pole, a Sinjsko pučko kazalište pridonijeti će blagdanskom ugođaju prigodnim predstavama.
Udruge SRMA i Sinjski ferali prigodno će ukrašavati grad. Humanitarna akcija Konjička karavana djeda Božićnjaka uveseliti će brojne mališane u ovo najčarobnije vrijeme.


Uoči paljenja adventskih svijeća biti će organizirana hodočašća Stazom Gospi Sinjskoj od Dugopolja, Dicma do Sinja, a nakon svete mise u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, hodočasnici će se pridružiti paljenju adventske svijeće. Po prvi put imati ćemo sajam gramofonskih ploča, te nakon dugo godina i klizalište.


Ispraćaj stare 2021. i doček nove 2022. započet će sa stilom: najmlađima će biti upriličen dječji doček nove godine u organizaciji Sinjskih ferala, uslijediti će prigodna podjela gastronomskih specijaliteta sinjskog kraja, a na koncu, oni malo stariji uživat će u ispraćaju stare i dočeku Nove godine.


Manifestacija Advent u Sinju održava se u organizaciji Grada Sinja i suorganizaciji Turističke zajednice grada Sinja, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske te mnogobrojnih institucija i udruga s područja sinjskog kraja.


S radošću Vas očekujemo na Sinjskom Adventu, ponesite dobru volju!