Sinju od EU 15 tisuća eura za wi-fi punktove po gradu
16. svibnja 2019.
Potpisani sporazumi o suradnji pri uspostavi i radu veteranskih centara
21. svibnja 2019.

U sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“, u tijeku je podjela prvih paketa kućanskih i higijenskih potrepština korisnicima na području Grada Sinja. Podjela paketa na području Općine Otok kreće od utorka 21. svibnja 2019. godine.
Paketi su podijeljeni po sadržaju na A i B pakete, a dijeliti će se cijelo vrijeme trajanja rada zaposlenica s korisnicima (24 mjeseca). Paket A se dijeli dva puta godišnje te sadržava: sapun, šampon, toaletni papir, tekućinu za pranje suđa, papirnate ručnike, sredstvo za čišćenje prostora, sobnu metlu sa štapom, brisač poda s resama, plastičnu kantu s kljunom, kuhinjske krpe, spužvu za pranje suđa, zaštitne jednokratne maske i jednokratne rukavice. Paket B se dijeli svakog mjeseca te sadržava sapun, šampon za kosu, prašak za rublje, toaletni papir, tekućinu za pranje suđa, papirnate ručnike, tekuće sredstvo za čišćenje prostora, gel za tuširanje, pastu i četkicu za zube, sredstvo za pranje staklenih površina, vlažne maramice, spužvu za pranje suđa, vreće za smeće, univerzalnu kremu za ruke, omekšivač za rublje te sredstvo za čišćenje kupatila.
Projekt ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“ zapošljava 60 žena koje se brinu o 265 krajnjih korisnika na području Grada Sinja i Općine Otok, koje redovito posjećuju, obavljaju kućanske poslove te im svojim društvom i razgovorom obogaćuju svakodnevni život.
Povratne informacije s terena, od krajnjih korisnika projekta, su izrazito pozitivne. Korisnici su zadovoljni radom njegovateljica te paketima kućanskih potrepština koji će im uvelike koristiti.
Ukupna vrijednost projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“ iznosi 9.007.325,00 kuna, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali.