STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA
4. srpnja 2012.
Program kulturno-zabavne i športske manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe 2012 “
10. srpnja 2012.


Dana 5. srpnja, gradonačelnik Ivica Glavan primio je u oproštajni posjet njemačkog veleposlanika  Hrvatskoj dr. Bernda Fischera.
Njemački veleposlanik odlazi na novu dužnost u Los Angeles u SAD-u. Obzirom da je tijekom svog mandata u Hrvatskoj ostvario dobru suradnju sa Gradom Sinjom i gradonačelnikom  izrazio je želju za još jednim susretom. Gradonačelnik je veleposlaniku dr. Fischeru uručio prigodni dar sa motivima Alke te monografiju Cetina profesora Velimira Borkovića. Potvrđena je suradnja sa Sinjom vezana za izvore obnovljive energije u okviru koje će uskoro biti obnovljeno krovište zgrade gradske uprave i na njega postavljeni solari, te je najavljeno povezivanje s jednim gradom u Njemačkoj sličnog broja stanovnika kao i Sinj radi otvaranja mogućnosti implementacije Sinja u EU fondove.
Na odlasku, veleposlanik dr. Fischer je izrazio želju da rezervira dva apartmana za sebe i suprugu  u budućem staračkom domu u Sinju, jer kako je istaknuo, ovo zaleđe Splita ima nevjerojatnu prirodu i predivne krajolike koji imaju potencijala u turističkom a i u gospodarskom smislu.