Gradnja gradske sportske dvorane u Sinju
17. veljače 2017.
OBVEZE PREMA ZAKONU O FINANCIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI I IZBORNE PROMIDŽBE
28. veljače 2017.

Dana 17. veljače 2017. godine preminuo je istaknuti Sinjanin, hrvatski političar i rodoljub, Marko Veselica. Marko Veselica rođen je 9. siječnja 1936. u Glavicama. Gimnaziju je završio u Sinju, a ekonomiju je diplomirao i doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu. Godine 1967. postao je docent na Ekonomskom fakultetu. Kao istaknuti sudionik Hrvatskog proljeća pod optužbom za “hrvatski nacionalizam” uhitile su ga jugoslavenske komunističke vlasti i 1972. godine i osuđen je na višegodišnji zatvor. Za svoje znanstvene radove, za svoju ljubav prema Domovini, za sve ono što je za života dao za Hrvatsku i Sinj, Marko Veselica dobio je brojna priznanja i nagrade, a 1998. godine Gradsko vijeće Grada Sinja dodijelio mu je i nagradu Grada Sinja za životno djelo.
Sprovod i pogrebni obred za pok. Marka Veselicu održati će se dana 21. veljače 2017.g.,  na zagrebačkom groblju Mirogoj u 15 sati.
Povodom smrti gospodina Marka Veselice, Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina, obitelji Veselica je uputio pismo sućuti i suosjećanja.

Pismo sućuti