Javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu: održavanje makadamskih kolnika i poljskih putova na području Grada Sinja
13. studenoga 2014.
Donacija JUB-a gradskom vrtiću ‘Bili cvitak’
14. studenoga 2014.

 

Na inicijativu gradonačelnika Ivice Glavana, danas 13.11.2014. godine, u njegovom Uredu održan je sastanak s Koordinacijom braniteljskih udruga s područja Grada Sinja na temu imenovanja jedne ulice u Gradu Sinju, Vukovarskom ulicom, kao i u tom smislu pristiglih prijedloga za imenovanjem odnosno preimenovanjem pojedinih ulica, u Vukovarsku ulicu. Sastanku su pored gradonačelnika i predstavnika braniteljskih udruga nazočili i Dujo Maleš predsjednik Odbora za izbor imena ulica i trgova u Gradu Sinju i Igor Vidalina, v.d. predstojnik Ureda Grada. Nakon kraće rasprave i razmatranja pristiglih prijedloga, sudionici sastanka jednoglasno i konsenzusom su se usuglasili u stavu o imenovanju parka ispred zgrade Gradske uprave, Spomen parkom Hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a da se Vukovarskom ulicom imenuje centralna ulica kroz grad Sinj na dionici državne ceste D1 od zgrade Gradske uprave do spoja Zagrebačke ulice sa ulicom Ivana Filipovića Grčića (do tvrtke Rivalitas d.o.o.).

Predsjednik Odbora za imenovanje ulica i trgova Grada Sinja Dujo Maleš sazvao je za petak, 14. studenog sastanak Odbora na kojem će s članovima Odbora razmotriti ovaj usuglašeni prijedlog i u slučaju prihvaćanja uputiti ga u proceduru donošenja pred Gradsko vijeće. Na ovaj način branitelji i gradske vlasti žele odati počast Gradu Vukovaru i njegovoj žrtvi u Domovinskom ratu.