Danas potpisivanje ugovora za 126 poljoprivrednika sa sinjskog područja. Jeste li među njima?
2. listopada 2023.
SINJ
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti na radno mjesto: Referent za poslove pisarnice i uredsko poslovanje
4. listopada 2023.

Gradonačelnik Miro Bulj danas je u zgradi Palacina potpisao 126 ugovora s poljoprivrednicima sa sinjskog područja koji su dobili potporu u potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja u 2023. godini.

Na početku svečanosti poljoprivrednicima se obratio gradonačelnik Bulj koji je istaknuo kako je od početka

Poljoprivreda je vrlo značajna u ovome trenutku. Posljednje dvije godine imamo rapidan razvoj turizma i noćenja na našem području, gotovo 36 posto više nego u 2019. godini koja je bila jedna od najboljih godina za turizam.

Poljoprivreda i njen razvoj je iznimno važan segment, bez nje nema dodatnih vrijednosti, a ova potpora samo snaži i potiče vašu žilavu borbu za opstanak u trenutcima kada je na tržištu sve više uvoznih poljoprivrednih proizvoda upitne kvalitete i niske cijene.

Trudimo se da vam olakšamo vaš rad, a osnovni cilj dodjele ovih sredstava je da vas potaknemo u vašoj želji za osnaživanjem domaće poljoprivredne proizvodnje. Ove godine smo povisili potpore od 700 tisuća povisili p na 1.200,000 kuna, a bit će i veće. Ako imate nekih novih ideja koje možemo implementirati u ove poticaje slobodno se javite pa ćemo naći zajednička rješenja kako bi vam olakšali rad za koji svi znamo da je mukotrpan.

Sljedećih 20 godina poljoprivreda i turizam su najvažniji potencijali na ovom području i jedino ćemo zajedničkim radom, razvijanjem proizvodnje te plasiranjem vaših proizvoda na turističko tržište biti u mogućnosti opstati.

Grad će i dalje pomagati i sufinancirati poljoprivredne proizvođače, a sljedeće godine zbog vašeg velikog interesa ćemo povisiti iznose”, rekao je gradonačelnik Bulj i poljoprivrednicima zaželio rodnu i plodnu godinu.

Podsjetimo, ove godine su sredstva za poljoprivrednike povećana na 159.267 eura (1.200.000,00 kuna), a povećana su sredstva i za poduzetnike. Potpisano je i 30-ak ugovora više nego godinu ranije.

Na svečanosti potpisivanja ugovora bio je zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, savjetnica gradonačelnika za protokol i odnose s javnošću Božena Romac, pročelnica upravnog odjela za gospodarski razvoj , fondove europske unije i javnu nabavu Ivana Pavić i službenici Odjela.

Grad Sinj objavio je javni poziv za poduzetnike za tekuću godinu, a sredstva za poticanje poljoprivrednika i poduzetnika kroz Program potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja za razdoblje 2022. – 2025. povećana su na 238.900 Eura (1.800.000,00 kuna) što je povećanje, u odnosu na prošlu godinu, za 39.816 eura (300.000,00 kn).