GZK SINJ
NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK–SINJ
12. listopada 2022.
SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja
12. listopada 2022.

Pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Pravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja, koji je moguće pogledati ovdje.


Tema savjetovanja je: Donošenje Pravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja.


Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju donošenjaPravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja.


Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u donošenjuPravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja, upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.


Savjetovanje je otvoreno do: 20. listopada2022. godine

Obrazloženje kraće provedbe savjetovanja: Zbog porasta troškova života u 2022. godini, pa tako i troškova koje roditelji / skrbnici osiguravaju za školovanje svojih učenika u srednjim školama, a u svezi s recentnim inflatornim pokazateljima u Republici Hrvatskoj, Gradonačelnik je predložio povećanje cenzusa primanja po članu obitelji za podnositelje zahtjeva za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola u 2022./2023. šk. godini za 200,00 kuna, odnosno s 1.500,00 kuna na 1.700,00 kuna. Kako bi se i na ovaj, način pomoglo učenicima i njihovim roditeljima, potrebno je donijeti predloženu izmjenu Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja

Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.

Prijedlog Pravilnika o izmjeni Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog statusa s područja Grada Sinja

Obrazac sa sudjelovanje u nacrtu općeg akta