Predsjednik RH Ivo Josipović u posjetu Sinju
6. ožujka 2014.
Uspješno održan sastanak s poljoprivrednicima
7. ožujka 2014.

     
Dana 06. ožujka 2014. godine Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je Grad Sinj. S Predsjednikom u delegaciji bili su i g. Saša Perković, savjetnik za nacionalnu sigurnost, gđa. Tamara Obradović-Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU, gđa. Danica Juričić-Spasović pročelnica kabineta predsjednika RH i  gđa. Petra Kuga, savjetnica u Uredu predsjednika.

Predsjednika i članove njegove delegacije u vili Tripalo su dočekali  zamjenici gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Ankica Panza te predstojnik Ureda Grada, Igor Vidalina.

Nakon dobrodošlice, s predsjednikom Josipovićem i članovima njegove delegacije održan je radni sastanak na kojem su uz stanje u Gradu, prezentirani najznačajniji projekti. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo viđenim te kazao kako će u okviru svojih ovlasti pružiti pomoć i posredovanje u realizaciji istih.

Nakon radnog sastanka Predsjednik je obišao novouređeno Šetalište Alojzija Stepinca i Pijacu, gdje se kratko družio s građanima. Potom je obišao i gradilište sinjske gradske sportske dvorane, gdje ga je s projektom upoznala pročelnica Ankica Panza, dok je ispred Zajednice športskih udruga Grada Sinja, predsjednika Josipovića pozdravio predsjednik KK Alkar, Denis Katić te mu tom prilikom poklonio monografiju Kluba.

Prije odlaska, Predsjednik je u njegovu stanu posjetio i gradonačelnika Ivicu Glavana, kojem je zaželio brz opravak i što skoriji povratak na posao.