Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio Grad Sinj
7. ožujka 2014.
Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa
10. ožujka 2014.

  
Danas, 07.03.2014. u Gradskoj vijećnici u organizaciji Grada Sinja održan je sastanak s poljoprivrednicima. Predstavnici i stručne službe Grada Sinja, Kristina Križanac, zamjenica gradonačelnika, i Ivica Mastelić, viši stručni suradnik za poljoprivredu, predstavili su Program poticanja razvitka poljoprivrede na području Grada Sinja, ali su predstavili i druge razvojne mjere poput poticanja zapošljavanja i sufinanciranja kamate poduzetničkih kredita. Također je predstavljeno trenutno stanje državnog poljoprivrednog zemljišta.
Nakon toga, u ime Ministarstva poljoprivrede, svoje predstavljanje Programa ruralnog razvoja republike Hrvatske 2014.-2020. godine, održao je Marin Kukoč, voditelj službe u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj.
Završno izlaganje u ime Savjetodavne službe imala je Ivana Župić, viša stručna savjetnica na temu obvezna edukacija u primjeni pesticida i  podnošenju zahtjeva u sustav Agronet.
Nakon izlaganja svih sudionika bogatog zanimljivim temama, a pogotovo onih koje se tiču bespovratnog financiranja poljoprivredne proizvodnje, nazočnih 50-ak poljoprivrednika postavljali su svoja pitanja.  Prezentacija razvojnih programa održana je zaista na visokoj razini i uz dobar odaziv naših poljoprivrednika.
Nakon završetka sastanka zaiteresirani voćari nastavili su svoje druženje u voćnjaku Ivana Blajića u Turjacima i Dražena Rančića u Brnazama, gdje je održana terenska prezentacija rezidbe voćnjaka.