STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 27.7.2021.
27. srpnja 2021.
SASTANAK POLJOPRIVREDA
Sastanak na temu uspostave srednjoškolskog smjera u području poljoprivrede u Sinju
27. srpnja 2021.
VirtualnI vodič

U suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Turističkom zajednicom grada Sinja, Turističkom zajednicom grada Solina, Turističkom zajednicom općine Dugopolje i Općinom Klis i stručnim timom CogitoLab, a uz blagoslov i odličnu suradnju sa Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, mapirana su sva bogatstva koja ovaj hodočasnički put pruža.

Predstavljanju su još nazočili dožupan Stipe Čogelja, županijska pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Matea Dorčić, načelnik Općine Dicmo Petar Maretić, direktorica sinjske Turističke zajednice Monika Vrgoč, voditelj tima CogitoLab Krešimir Prevendar, sinjski gvardijan fra Ante Čovo.

Direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč kaže kako virtualni vodič ubuhvaća veliki dio sadržaja koji se nalaze na Stazi Gospi Sinjskoj.
‘Najbitnije je da staza živi, da se vidi, da je dostupna ljudima. U sljedećim fazama projekta, uz podršku Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije koja je inicijator ovoga dijela projekta, nadamo se da će ona biti u potpunosti pripremljena i da će u sljedećim fazama zaživjati u punom smislu, kao što je i povijesna intencija samog tog hodočasničkog puta.’

Prema riječima Lane Jukić, menadžerice kvalitete u CogitoLab kompaniji, Vitualni vodič i nova web stranica Staza Gospi Sinjskoj korisnicima su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, a ubuduće će biti dostoni i na drugim jezicima.

Virtualni vodič se sastoji od 170 panorama na potezu od Solina do Sinja. On je prilagođen za gledanje na laptopu ili PC-u od kuće ili za mobitele, da hodočasnik koji hoda stazom može u isto vrijeme pratiti sve sadržaje koje vidi u prostoru oko sebe na audio, video, fotografijama i 360 panoramama koje su snimane posebnim kamerama.