VirtualnI vodič
Predstavljanje Virtualnog vodiča i nove web stranice Staza Gospi Sinjskoj
27. srpnja 2021.
PROMETNA JEDINICA MLADEŽI
Prometna jedinica mladeži na primanju kod gradonačelnika
28. srpnja 2021.
SASTANAK POLJOPRIVREDA

U sinjskoj Gradskoj vijećnici danas je održan sastanak na temu uspostave srednjoškolskog smjera u području poljoprivrede u Sinju, na primjerima dobre prakse.

Na sastanku je gđa. Marija Tomić, ravnateljica Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, nazočnima prezentirala organizaciju i rad svoje srednje škole.

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, djeluje u kontinuitetu od 1959. godine, a danas ima tri samostalne pedagoške jedinice:

  1. Poljoprivredno tehnička škola (poljoprivreda i šumarstvo)
  2. Veterinarska škola
  3. Kemijska škola (kemija, ekologija, prehrana, geodezija).

Škola djeluje na zavidno visokoj razini kao kvalitetna, razvojno orijentirana škola prepoznatljivog imidža, a sudjeluje u brojnim europskim projektima s drugim školama iz drugih europskih država.

Sastanku su još bili nazočni i predstavnici Grada Sinja, Danica Ramljak, Ivica Mastelić, Sandra Kovač-Levantin, predstavnica Grada Sinja u Upravnom vijeću DV “Bili cvitak” i Stipe Ivišić, ravnatelj Srednje strukovne škole bana Josipa Jelčića, u Sinju.

Ravnateljica Marija Tomić, inače i sama rodom Sinjanka, predstavila je primjer dobre prakse vođenja srednje škole u sklopu koje djeluje i Poljoprivredno tehnička škola, kako bi se njena iskustva primijenila za formiranje jednog razreda srednje poljoprivredne škole u Sinju.

Naime na prethodnom sastanku u Sinju, g. Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, prihvatio je inicijativu Grada Sinja da se u sinjskoj Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelčića, formira jedan razred poljoprivrednog usmjerenja. Točan smjer tj. naziv srednjoškolskog poljoprivrednog usmjerenja bit će utvrđen nakon detaljne analize ove ideje u razgovorima s predstavnicima Škole i Sveučilišta u Splitu.

Načelno je dogovoren strateški sastanak početkom (6. rujna 2021. g.) u Slavonskom Brodu. Na tom sastanku predstavnici Grada Sinja i sinjske srednje škole, upoznali bi se iz prve ruke s funkcioniranjem predmetne škole i nastavnog kurikuluma, kako bi primjere dobre prakse primijenili u Sinju.