Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu radova „Radovi na gradnji pješačke staze u Tripalovom voćnjaku“
29. rujna 2023.
Danas potpisivanje ugovora za 126 poljoprivrednika sa sinjskog područja. Jeste li među njima?
2. listopada 2023.

U organizaciji Grada Sinj jučer (29.09) je u dvorani Muzeja Sinjske alke predstavljena knjiga „23_ Ni ovo nije bija moj dan“ brigadira HV-a Ante Čokolića, veterana 4. brigade.

Prije samog predstavljanja, svoje suborce i sve okupljene pozdravio je gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj: „Ova knjiga koju je Ante napisao ostaje trajno. Naša domovina se stvarala u Domovinskom ratu, a to najbolje mogu opisati ljudi koji su sudjelovali u njemu. Mi možda živimo u vremenu kada se Domovinski rat zaboravlja, u vremenu kada se neki izruguju s Domovinskim ratom. Neizbrisiv trag koji je Ante opisao u svojoj knjizi je ratni put njega i njegovih suboraca i trag za koji moraju znati naša djeca. Zato hvala Anti na napisanom.“

Uz autora, na predstavljanju knjige su govorili njegova braća po oružju Denis Podrug i Zoran Nasić. Knjiga svjedoči o osobnom iskustvu Ante Čokolića s ratišta za vrijeme Domovinskog rata unutar 4. gardijske brigade, a prožeta je kršćanskom duhovnošću i vjerom koja je bila neizostavna snaga u praštanju i pomaganju drugima. Naime, čak 23 puta je Ante mogao poginuti u ratu, stoga je i takav naslov knjige, a osim tih situacija, u njoj opisuje i brojne druge zanimljivosti i junačka djela svojih suboraca.

Knjiga se večeras mogla i kupiti, a  dio prihoda od prodaje je namijenjen potrebitim obiteljima hrvatskih branitelja.