logo_gradSinj_naslovna
Nastavak prekinute 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja
12. listopada 2019.
logo_gradSinj_naslovna
11. IZVANREDNA (TEMATSKA) SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
15. listopada 2019.

Dana 14. listopada 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja u organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, koja je partner na projektu ‘Sinj u sridu’, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene marketinške i promotivne aktivnosti projekta ‘Sinj u sridu’.
Današnja konferencija, odnosno prezentacija osim za medije bila je namijenjena svim relevantnim turističkim dionicima – turističkim zajednicama, agencijama te ostalim zainteresiranim stranama. Uz ravnatelja RERA-e S.D. Jozu Sarača i gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac nazočili su joj direktorice turističkih zajednica iz Sinja, Trilja i Vrlike Monika Vrgoč, Andrijana Ivković i Dijana Maras, ispred Općine Otok Ratka Ajdučić te ostala zainteresirana javnost.
Na početku prezentacije gradonačelnica Sinja Kristina Križanac kazala je kako projekt ‘Sinj u sridu’ stavlja kulturnu baštinu Sinja u funkciju turizma i turističke infrastrukture, a njegovi zacrtani ciljevi su povećanje broja zaposlenih i životnog standarda građana. Nakon izlaganja ravnatelja RERA-e S.D. Joze Sarača , Strategiju brendiranja Cetinske Krajine prezentirao je Feđa Milivojević iz agencije Urbanex, a mobilnu aplikaciju Martina Horvat iz agencija Kocka.
Projekt ‘Sinj u sridu’ je projekt obnove i uređenja jedinstvene kulturne baštine Grada Sinja s ciljem njene veće valorizacije. Okosnicu projekta čini rekonstrukcija, obnova i revitalizacija nepokretnih kulturnih dobara Tvrđave Grad, Tvrđave Kamičak i kule sa satom, Muzeja Cetinske krajine te obnove ulica povijesne cjeline Sinja, kao i izgradnja Interpretacijsko-edukacijskog centra Sinjska alka. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija a na projektu, uz Grad Sinj kao nositelja, sudjeluje pet projektnih partnera relevantnih za društveni i gospodarski razvoj kraja te upravljanje kulturnom baštinom – Turistička zajednica Grada Sinja, Viteško alkarsko društvo Sinj, Muzej Cetinske krajine Sinj, Javna ustanova RERA S.D. te Obrt za proizvodnju FLORAMI, Sinj. Ukupna vrijednost projekta je 66.594.231,17 kuna, od toga je bespovratnih sredstava Europske unije 55.597.793,26 kuna.