DIVLJI DEPONIJI
Počelo uklanjanje divljih deponija
10. rujna 2021.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.9.2021.
10. rujna 2021.
HRVATSKE VODE

U Uredu gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja danas je održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda i tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ na temu stanja Aglomeracije Sinj.


Sudionici sastanka analizirali su trenutno stanje projekta aglomeracije Sinj nakon izdatih suglasnosti. Utvrđeno je kako je donesena Odluka da će izvođač radova na grupi 3, odnosno LOT-u 3, biti tvrtka Roko Commerce.
Sljedeći tjedan, konkretno u utorak 14. rujna 2021.godine, sastat će se i Povjerenstvo od kojeg se očekuje donošenje Odluke o odabiru izvođača za LOT 1.

Predstavnike Hrvatskih voda izvijestili su kako je tvrtka „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine“ izradila novelaciju postojeće studije te predala Hrvatskim vodama na pretpregled i usvajanje te u skoro vrijeme očekuju usvajanje Odluke Hrvatskih voda i resornog Ministarstva i za treći LOT odnosno grupu.


Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj otvorio je temu navodnjavanja Sinjskoga polja i naglasio kako je nedostatak navodnjavanja gorući problem sinjskih poljoprivrednika na kojemu ni Splitsko-dalmatinska županija ni ministarstvo koje je nadležno nije radilo gotovo ništa te kako će vrlo brzo dogovoriti sastanak s glavnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem kako bi se postojeće stanje promijenilo.

Gradonačelnik je izvijestio kako je u izradi i projektna dokumentacija za izgradnju vodoopskrbnog sustava na Zelovu te da se očekuje potpora Hrvatskih voda za buduću izgradnju i posljednjeg naselja u Sinju koje nije obuhvaćeno vodoopskrbom.

Na sastanku su sudjelovali voditeljica sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU Fani Bojanić, zamjenik voditeljice sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU/ voditelj službe za pripremu EU projekata Goran Milaković, voditelj službe za provedbu EU projekata Tomislav Knežević, voditeljica Službe za pripremu EU projekata Ivana Marinović Brničević, voditeljica projekta Sinj ispred PT2 ( služba za provedbu EU projekata Đurđica Dragović, direktor „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine do.o.o“ Milan Smoljo, v.d. pročelnica Upravnoga odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Ivana Pavić i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj.

Sudionicima sastnaka gradonačelnik Bulj poklonio je knjigu „Cetina“ autora Velimira Borkovića.