stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 21.9.2020.
21. rujna 2020.
logo grad sinj
Obavijest o subvencioniranju ili refundiranju troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja u razdoblju od 28. rujna do 18. prosinca 2020. godine
22. rujna 2020.
sinjska-dobrotvorka-iva-galiotovic

U 83. godini života, spokojno i tiho kako je i živjela, preminula je velika sinjska dobrotvorka, gospođa Iva Galiotović. Iva Galiotović rođena je 19. rujna 1938. godine u Gali, gdje je provela djetinjstvo i završila osnovnoškolsko obrazovanje do šestog razreda, a sedmi i osmi razred završila je u Sinju. U Sinju je pohađala i srednju industrijsku školu – tekstilni smjer. Potom odlazi u redovništvo i u Berlinu u Njemačkoj radi u Crvenom križu do mirovine.

Devedesetih godina završava slikarski tečaj, i od 1991. godine počinje se amaterski baviti slikarstvom. Kao velika i strastvena poklonica umjetnosti, svoju ušteđevinu ulaže u trokatnu zgradu na Alkarskom trkalištu koju je potom donirala Gradu Sinju i građanima Cetinske krajine kako bi se prostor koristio za umjetničke i kulturne potrebe našega grada. Zgrada je građena u 19 stoljeću klesanim kamenom kao stambeni objekt obitelji Videka. Galerija Galiotović djeluje kao podružnica Kulturno umjetničkog središta Sinja, a otvorena je u kolovozu 1999. godine. Na oko 400 m2 površine smještena su dva izložbena prostora i prostori opremljeni za razne radionice.

Te iste 1999. godine, Ivi Galiotović uručena je i osobna nagrada Grada Sinja.

Danas se u Galeriji Galiotović organiziraju brojni događaji, a prostor koriste i sinjske udruge za različite sadržaje te je prostor Galerije, zaživio kao prostor kulture i umjetnosti.

Zahvalni na dobročinstvu i donaciji, opraštamo se od gđe. Ive Galiotović.

Kroz rad i djelovanje Galerije, ostat će trajna uspomena na gđu. Ivu, ženu skromnih, ali iznad svega nesebičnih i iznimnih ljudskih vrijednosti.

Počivala u miru Božjem.