STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 28.7.2021.
28. srpnja 2021.
LOGO SINJ
Grad Sinj financirat će nabavu obveznih radnih bilježnica učenicima/učenicama osnovnih škola za 2021./2022. školsku godinu
28. srpnja 2021.
UČENICI GRAD SINJ

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u Gradskoj vijećnici upriličio je prijem za 13 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja koji su ostvarili zapažene uspjehe na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima u školskim 2019./ 2020. i 2020./2021. godinama, kao i za njihove mentore.

Za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika za 2019./2020. školsku godinu nagrađena je učenica OŠ Ivana Lovrića u Sinju Julija Smoljo te njezina mentorica profesorica Anita Barać i Josipa Paštar, učenica Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju za plasman na državnu razinu smotre LIDRANO, u kategoriji samostalnih novinarskih radova s mentoricom profesoricom Helenom Budimir.

Posebnim nagradama, za ostvarene uspjehe u natjecanjima i kvizovima izvan Vremenika AZOO, nagrađene su: Tea Marković, Ena Marković, Luka Erceg, Karlo Kovač Levantin, učenici i učenice Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju za osvojenu nagradu na natječaju „Mladi i baština“ s mentoricom Jadrankom Mastelić, a učenice Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju: Antea Kanaet, Ružica Filipović Grčić i Mali Maria Vuković za osvojeno treće mjesto na državnoj razini kviza znanja „Čitanjem do zvijezda“ s mentoricama Vesnom Samardžić, Marinelom Jenjić i Ivonom Tabak.

Nagrađeni su i srednjoškolci: Romano Poljak, učenik TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u disciplini „Vožnja motornog vozila“ s mentorom Marijom Doljaninom, Matej Cvitković, učenik III Gimnazije u Splitu, za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz fizike s mentoricom Nelom Dželalija i za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike s mentoricom Snježanom Serdar, Josipa Dževrnja Viro, učenica Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije uz mentoricu Reginu Vukasović te Tomislav Tomašević, učenik GU Elly Bašić Zagreb, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom natjecanju komornih sastava u disciplini kvinteti, kao član brass kvinteta u mentorstvu profesora Rudolfa Homena.

Prijemu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, savjetnica gradonačelnika Božena Romac i viši savjetnik Željko Sesardić.