Vlada RH imenovala povjerenika za Grad Sinj
27. siječnja 2017.
Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina sastao se sa saborskim zastupnikom Miro Buljem
31. siječnja 2017.

 

Čin primopredaje gradske vlasti službeno je upriličen danas, dana 31.01.2017.g.,  u Gradskoj vijećnici  Grada Sinja, prilikom koje je razriješena zamjenica gradonačelnika Grada Sinja koja obnaša dužnost gradonačelnika, gđa. Kristina Križanac  i službeno predala gradske ovlasti i dužnosti povjereniku Vlade RH, gosp. Igoru Vidalini.  Primopredaji su uz spomenute nazočili i razriješeni zamjenik gradonačelnika, Zlatko Ugrin, pročelnice Ankica Panza i Jasna Mijić, zamjenici pročelnika Ivana Majić i Željko Sesardić, te viši savjetnik Damir Talaja.
Nakon primopredaje povjerenik Igor Vidalina u svom obraćanju medijima istaknuo  je kako će ovu dužnost  povjerenika, obavljati u skladu sa zadanim zakonodavnim okvirom, te će  s kolegicama pročelnicama i zamjenicima pročelnicima što prije pristupiti izradi Odluke o privremenom financiranju kako bi se privremeno nastavilo financiranje poslova, funkcija i programa  grada Sinja u visini koja je neophodna za njihovo obavljanje, te u tom smislu izvršavanje potrebnih rashoda. Odluka da će svakako biti u interesu Grada Sinja i njegovih građana, a njome će se omogućiti stabilnost i nesmetano funkcioniranje Grada.
Podsjetimo, na prijedlog Ministarstva uprave Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 26. siječnja 2017. godine donijela je rješenje kojim se istovremeno raspušta Gradsko vijeće Grada Sinja  i razrješuju dužnosti zamjenica gradonačelnika Grada Sinja, koja obnaša dužnost gradonačelnika, Kristina Križanac i zamjenik gradonačelnika i Zlatko Ugrin, jer u Zakonom određenom roku nije donesen proračun Grada Sinja za 2017. godinu, niti odluka o privremenom financiranju.
Povjerenik je dužan osigurati ostvarivanje prava i obveza građana i pravnih osoba u jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave do uspostave njezinih tijela to jest do izbora gradonačelnika i formiranja Gradskog vijeća.