Sprječavanje sukoba interesa dužnosnika Grada Sinja – Objava u skladu sa zakonom
10. svibnja 2010.
Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom “Smid” d.o.o., Sinj
18. svibnja 2010.

Gradonačelnik Grada Sinja i i njegovi zamjenici te predsjednik Gradskog vijeća obratili su se javnosti kako bi izrazili nevjericu, zabrinutost i otvoreno nezadovoljstvo s činjenicom zabrane obavljanja rodilišne djelatnosti u Ispostavi Sinj, Doma Zdravlja Splitsko dalmatinske županije.
Posebno su istakli kako se ovakvim birokratskim „potezom pera“ nanosi velika šteta području cijele bivše Općine Sinj, Gradu Sinju, i svim žiteljima ovog područja.
Također dijele zabrinutost i s Upravnim odborom Viteškog alkarskog društva Sinj, budući se ovakvim aktom ugrožava bit, opstojnost i autentičnost Sinjske Alke, a o čijem značaju za Grad Sinj ali i Republiku Hrvatsku ne treba trošiti riječi.
Stoga su zaključno apelirali na Ministra zdravstva i socijalne skrbi gosp. Darka Milinovića i sve ostale relevantne subjekte da još jednom svojim autoritetom utječu na preispitivanje i promjenu predmetne Odluke, te se žurno poduzmu sve potrebne aktivnosti da se nedostaci otklone kako bi rodilište u Sinju i dalje nastavilo egzistirati.

Tekst Priopćenja u cijelosti možete pročitati ovdje.