logo grad sinj
Obavijest korisnicima javnih površina povodom proslave blagdana Velike Gospe – Gospe Sinjske
13. kolovoza 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 14.8.2020.
14. kolovoza 2020.
stožer civilne zaštite logo

Prema izvješću NZJZ–a SDŽ od ukupno 378 obrađenih testova danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 18, Solina 1, Okruga 1, Trogira 1, Lokvičića 1, Imotskog 2, Prološca 1, Ciste Provo 1, Kaštela 5, Sinja 1, Otoka 1, Lećevice 1, Bola 1, Starog Grada 1 i Makarske 1, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to 1 osoba iz Zagrebačke županije i jedna osoba iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke).

Svi novooboljeli iz drugih županija kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu.

Od 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC–a Split, preminula je starija ženska osoba stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na Covid infekciju.

628 osoba nalazi se u samoizolaciji.

16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije