stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 13.8.2020.
13. kolovoza 2020.
estitka-gradonacelnice-povodom-dana-grada-blagdana-velike-gospe
Čestitka gradonačelnice povodom Dana Grada – blagdana Velike Gospe
14. kolovoza 2020.
stožer civilne zaštite logo

Prema izvješću NZJZ–a SDŽ od ukupno 423 obrađenih testova danas je 77 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 25, Makarske 21, Imotskog 4, Sinja 2, Kaštela 6, Solina 1, Trogira 1, Hvara 1, Starog Grada 1, Omiša 1, Klisa 2, Lovreća 2, Otoka 1, Prološca 1 i Runovića 7, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na Covid infekciju (jedna osoba iz Irske i jedna osoba iz Linhenštajna).

Od 77 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC–a Split, preminula je muška osoba stara 60 godinu, koja se nalazila na respiratoru u KBC –u Split. Preminuli je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan i na Covid infekciju.

638 osoba nalazi se u samoizolaciji.

14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije