Jednostavna nabava – nabava poštanskih usluga za potrebe Grada Sinja
23. travnja 2020.
Stožer cz grada Sinja
Na području Sinja nema novooboljelih
23. travnja 2020.
stožer civilne zaštite logo

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC – a Split preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Muška osoba rođena 1934. godine bila je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Druga preminula osoba bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, rođena 1926.godine.


Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5 ( od toga 1 korisnik doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ), Makarske 7 (od toga 5 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Makarska ), Dicma 11 ( svi korisnici privatnog doma za starije i nemoćne osobe koji su bili asimptomatični ali su uzimanjem uzorka potvrđeni kao pozitivni na COVID infekciju ), Trogira 1 i Otoka 1.


Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra KBC-a Split koja od 06.04.2020. nije u kontaktu sa pacijentima i osobljem bolnice.


Među novooboljelim osobama 5 osoba je iz samoizolacije.


107 osoba je hospitalizirano.


8 osoba nalazi se na respiratoru i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije.


122 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.


13 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.


Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 459 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 104 osobe izliječene te je na dan 23.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju 355 osoba.

Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije