Gradonačelnik posjetio “male junake” u vrtiću
4. listopada 2022.
Usvojen program za sinjske poduzetnike
5. listopada 2022.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj svim sinjskim umirovljenicima omogućit će besplatnu godišnju članarinu za Gradsku knjižnicu Sinj.

Naime gradonačelnik Miro Bulj jučer je posjetio Gradsku knjižnicu Sinj u Domu mladih gdje ga je vršiteljica dužnosti ravnateljice Ira Pandža upoznala sa stanjem u knjižnici, brojem korisnika i fundusom.

Istaknula je kako Gradska knjižnica Sinj ima fundus od 50.000 knjiga i 660 aktivnih korisnika. Najveći broj korisnika knjižnice su zaposlene osobe njih 311, zatim 243 učenika, a knjige koristi i 47 umirovljenika, 35 studenata i 8 djece predškolske dobi. Ravnateljica je napomenula kako je prostor knjižnice nedostatan i neuvjetan s obzirom na fundus i sadržaje koje bi mogla ponuditi korisnicima.

Gradonačelnik je rekao kako Grad Sinj već radi na projektu nove gradske knjižnjice, a sredstva za izgradnju osigurat će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U razgovoru su se osvrnuli i na umirovljenike koji su 01. listopada obilježili Međunarodni dan starijih osoba te istaknuo kako im  njihove male mirovine zasigurno ne dopuštaju aktivnu i sadržajnu starost te je odlučio da  Grad Sinj svim umirovljenicima pokloni godišnju pretplatu na usluge Gradske knjižnice što je ravnateljica s radošću prihvatila.