Objava Odluke o raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja, za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana
25. studenoga 2016.
30. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
29. studenoga 2016.

 

Dana 25.11.2016 godine zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin i predsjednik Aerokluba Sinj Zvonko Kovačević  u HGK-Županijskoj komori u Rijeci, sudjelovali na svečanom potpisivanju ugovora projekta FLY Croatia. Ciljevi projekta FLY Croatia su prometno povezivanje malih aerodroma, prodaja usluga na europskom i svjetskom tržištu generalne avijacije, unaprjeđenje resursa te suradnja pri korištenju EU fondova i uključivanje u mrežu FLY Europe.  Ugovore su potpisali predstavnici Zračne luke Rijeka, Aerokluba Sinj, Aerokluba Osijek, Aerokluba Krila Gacke iz Otočca te Opatijske tvrtke Fly.
Umrežavanjem se želi stvoriti novi turistički proizvod “FLY Croatia – Hrvatski program zrakoplovnog turizma generalne avijacije”, koji bi bio sličan ACI-jevu sustavu nautičkog turizma. Cilj je u sljedećih nekoliko godina povećati dolazak privatnih zrakoplova na 10.000 aviona i 30.000 putnika.
Preteča potpisivanju ugovora je bila  aplikacija projekta TransFly na program ADRION- INTERREG V B –Adriatic Ionian. Na prijavljenom projektu  Grad Sinj zajedno s partnerima iz Hrvatske, Italije, BiH, Srbije, Slovenije i Grčke je prošao prvi krug evaluacije.