STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 09.05.2022.
9. svibnja 2022.
DIDI S KAMEŠNICE
‘Didi s Kamešnice’ na Festivalu u Vukovaru
10. svibnja 2022.
VATROGASCI SUSRET

Prvi susret vatrogasne mladeži Cetinske krajine održan je u Vatrogasnom domu u Sinju. U organizaciji vatrogasnih postrojbi DVD-Vrlika, voditelj Jure Turudić, DVD-Sinj, voditelj Mario Efendić, DVD-Trilj, voditelj Josip Kovačević i DVD-Sv.Jakov-Dicmo, voditelj Branko Zebić, održano je vatrogasno natjecanje i druženje 40-ak djece u dobi od 6 do 8 godina.

Događaju su nazočili Gradonačelnika Grada Sinja Miro Bulj koji je otvorio susret, zamjenik Gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta, županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević koji je podijelio medalje, pročelnik vatrogasne zajednice Splitsko – dalmatinske županije Tihomir Zec, voditelj ŽVOC SDŽ Ivan Sanader, zapovjednik Operativnog područja Sinj Stipe Ančić i predsjednik Vatrogasnog vijeća JVP Sinj Željko Poljak.

Ovom prilikom su radnici JVP Sinj izveli i prigodnu vježbu, spašavanje s visine. U zanimljivom događanju osim vježbe djeca su razgledala vatrogasna vozila te dobila prigodne darove. Iz DVD-a su se zahvalili voditeljima mladeži i tetama vrtića u Vrlici, Sinju, Trilju i Dicmu na pripremi djece za ovaj događaj te se nadaju kako će ovo postati tradicionalno okupljanje.