Javno savjetovanje – Prijedlog Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području grada Sinja
12. travnja 2019.
Svečano zatvoren 14. Nacionalni sajam pršuta Sinj 2019.
13. travnja 2019.

Dana 12. travlja 2019. godine pomoćnik potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Zdravko Barać u Sinju je svečano otvorio dvodnevni 14. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem.
Sajam se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, uz supokroviteljstvo Ministarstava poljoprivrede te Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta. Organizator manifestacije je Poduzetnički centar Sinj, uz suorganizaciju Grada Sinja i Županije splitsko-dalmatinske.
Ove godine svoje proizvode izložilo je 70-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije i BiH.
Uz pršute i ostale suhomesnate proizvode u ponudi su i ostale delicije: maslinovo ulje, sirevi, vino, pčelarski proizvodi, autohtoni suveniri i rukotvorine.

U pozdravnom govoru direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać zahvalila je svim izlagačima koji su ove godine došli u Sinj, a sam Sajam pored izložbenog dijela ima i druge vrlo pozitivne elemente kao što su edukativne radionice i prezentacije poticajnih mjera koje se odnose na ruralna područja. Pozdravne riječi okupljenima uputili su i Jozo Tomaš predsjednik HGK Županijske komore Split, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, te gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je pozdravila izlagače i posjetitelje Sajma u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika, naglasivši kako ova manifestacija pokazuje kako se samo upornošću i zalaganjem postižu pozitivni rezultati. Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban je istaknu kako županija provodi brojne projekte i priprema razne mjere za pomoć u poljoprivredi. Nakon svečanog otvaranja održane su edukativne radionice i prezentacije programa iz ruralnog razvoja.