Upaljena 3. adventska svijeća
15. prosinca 2019.
Jednostavna nabava – nabava usluga mobilne telefonije za potrebe Grada Sinja, za razdoblje od dvije (2) godine
16. prosinca 2019.

Dana 14. prosinca 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličeno je svečano potpisivanje Povelje o prijateljstvu i suradnji između Općine Posušje i Grada Sinja koju su potpisali načelnik općine Posušje Branko Bago i gradonačelnica grada Sinja Kristina Križanac.

Na svečanosti potpisivanja, osim potpisnika Povelje, sudjelovali su i predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Anđelko Biladžić, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, vijećnici i djelatnici, ravnatelji škola te gospodarstvenici iz obje jedinice lokalne samouprave.

Načelnik općine Posušje Branko Bago zahvalio se svima koji su uveličali ovaj veliki događaj bratimljenja dvije jedinice lokalne samouprave, Grada Sinja iz Republike Hrvatske i Općine Posušje iz Bosne i Hercegovine. Kazao je kako je posuški kraj od davnina povezan s cetinskim, pa i prvi pisani trag imena Posušja veže se uz ovaj kraj i to 1378. godinu. Načelnik Bago posebno je istaknuo kako su oba ova mjesta kao nebesku zaštitnicu izabrala Majku Božju, koju s posebnim štovanjem slave i u Sinju i u Posušju na blagdan Velike Gospe. „To nam je još jedna poveznica, ali i uzdanica da će ovo prijateljstvo biti protkano blagoslovom.“

Nakon Načelnika Bage okupljene je pozdravila Gradonačelnica Kristina Križanac iskazavši zadovoljstvo i čast zbog ovoga potpisivanja. Kazala je kako nas uistinu veže mnogo toga, a ova Povelja biti će svojevrsna platforma na kojoj ćemo graditi bolju budućnost. Ona nije samo simbolika, ona je prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje prema EU projektima te povezivanje naših gospodarstvenika. Njome otvaramo mnoge putove koji će nam osigurati bolju budućnosti. „Zaista sam sretna zbog potpisivanja ove Povelje, ovo mi uistinu mnogo znači“, zaključila je Križanac.

Po završetku svečanosti potpisivanja Povelje domaćini i gosti zajednički su se zaputili do Muzeja Sinjske Alke. Nakon razgledavanja u dvorani Muzeja Sinjske Alke uslijedio je koncert klape Sinj, te klape Grga i ženske klape Zvizdan iz Posušja kao i štićenika sinjske podružnice Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ koji su izmamili najveći pljesak i oduševljenje kako sinjske, tako i posuške publike.