Gradonačelnik na obilježavanju 24. obljetnice organizirane komemoracije na Husinoj jami
2. rujna 2023.
MIRO BULJ
Čestitka Gradonačelnika za početak nove školske godine
4. rujna 2023.

Na Trgu kralja Tomislava 02.09 održano je svečano zatvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2023’.

Zatvaranju manifestacije nazočio je gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić, gvardijan i upravitelj Samostana Gospe Sinjske fra Marinko Vukman, direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč, slavodobitnik 68. Vučkovića dječje Alke alajčauš Veseli, alkari, alkarski momci te predstavnici Udruge PKD Gaj Laberije.

“Uložen je veliki trud svih naših udruga. Osim Alke i naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske, bilo je brojnih izložbi, sportskih, kulturnih i zabavnih događanja, program nikad nije bio bogatiji i nikad nije bilo manje incidenata. Trudili smo se biti dobri domaćini. Na sam dan Velike Gospe nije bilo glasne muzike nego se navečer proslavilo na najbolji način. Ostvarili smo dobre rezultate, nikad više nije bilo noćenja i posjetitelja u gradu Sinju. Naravno da moramo raditi još više da pokažemo dobro domaćinstvo, ali ono što meni kao gradonačelniku gosti kažu povratno, to je da su prezadovoljni, da će opet doći i da će svima preporučiti da dođu u Sinj”,  kazao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Svečanost zatvaranja prigodnim nastupima uveličali su Gradska glazba Sinj i Sinjske mažoretkinje, a voditelj programa bio je Josip Grčić.

Fotogaleriju je pripremio Petar Malbaša.