Gradonačelnik sinjskim srednjoškolcima osigurao besplatan prijevoz
1. rujna 2023.
Svečano zatvorena manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe 2023.’
2. rujna 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić danas, u subotu 2. rujna 2023. kod Husine jame na Vagnju na Kamešnici položili su vijence i upalili svijeće na obilježavanju 24. obljetnice organizirane komemoracije za sve nevine žrtve komunističkog režima koje su ubijene i bačene u jamu tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća.

Misnim slavljem predsjedao je Fra Joško Kodžoman ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti uz koncelebraciju gvardijana sinjskog svetišta fra Marinka Vukmana, fra Bože Norca-Kljaje i drugih svećenika.

Za vrijeme svečanog misnog slavlja pjevao je Mješoviti zbor iz više župa pod ravnanjem s. Vjere Gulić, katehete i pastoralne suradnice u Župi Bajagić – Obrovac Sinjski.

Podsjetimo, Prema dosadašnjim saznanjima u Husinu jamu je od listopada 1944. do završetka Drugog svjetskog rata bačeno od 1500 do 2200 nevinih Hrvata iz cetinskog i livanjskog kraja. Godine 1968. bila je duboka 170 m, da bi deset godina kasnije njezina dubina bila samo 50 metara.

Jugokomunističke vlasti zatrpavale su je, naime, raznoraznim otpadom kako bi prikrile stravičan ratni zločin koji su ondje počinili.

Za ovaj zločin nikada nitko nije odgovarao!