MIRO BULJ
Prekršajni sud u Splitu odbacio nalog Državnog inspektorata protiv gradonačelnika Bulja
17. ožujka 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 18.03.2022.
18. ožujka 2022.
IZA VRATA

Predstavom “Iza vrata” u izvedbi Kaštelanskog kazališta u Sinju će se obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U sklopu provedbe Nacionalnog projekta „Lily“, u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Županije splitsko-dalmatinske i Gradom Sinjom danas, 17. ožujka u 19 sati u Gradskom kinu Sinj prikazuje se predstava naziva ‘“Iza vrata“.

Predstava je napravljena uz podršku Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a inspirirana je tekstom Nataše Jukić “Bol svijetli crveno”.

Cilj ove predstave kao i samog projekta „Lilly“ je suzbijanje svih oblika diskriminacije žena i promicanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca, prevencija pojavnih oblika nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, senzibilizacija javnosti i podizanje razine svijesti o štetnosti pojave nasilja u obitelji i nad ženama, poticanje na prijavljivanje slučajeva nasilja nad ženama i nasilja u obitelji kako od samih žrtava, tako i od strane građana, ostvarivanje bolje međuresorne suradnje u rješavanju pojedinih slučajeva nasilja u obitelji.

Predstava je već prikazana u nekoliko gradova Splitsko-dalmatinske županije i ulaz je besplatan za sve građane.