STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 17.03.2022.
17. ožujka 2022.
IZA VRATA
U Gradskom kinu Sinj predstava “Iza vrata”
17. ožujka 2022.
MIRO BULJ

Državni inspektorat u jeku epidemije koronavirusa izdao je prvom čovjeku Grada Sinja Miru Bulju prekršajni nalog i uplatnicu na 50.000 kuna, jer nije želio provoditi službene mjere koje su propisivale predočenje covid potvrda prilikom ulaska u prostorije Gradske uprave.

Miro Bulj žalio se Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, koji je utvrdio da Bulj nije kršio epidemiološki okvir kada u prostorima Gradske uprave nije želio provoditi mjere koje su propisivale predočenje dokaza o cijeljenju, testiranju ili preboljenju koronavirusa.

‘Ja sam donio odluku da ću biti gradonačelnik svih građana Sinja, i onih koji imaju covid potvrdu i onih koji nemaju covid potvrdu, jer su one bile besmislene. Nakon brojnih maltretiranja od strane inspektora koji su radili svoj posao najvjerojatinije pod pritiskom, ja sam uputio žalbu. Drago mi je što je sud tako presudio, jer ovdje se radi o temeljnim ljudskim pravima i slobodama. Ono osnovno je bilo moje da ja kao gradonačelnik nemam pravo kršiti osnovna ljudska prava i slobode’, kazao je Bulj.

Dodajmo kako gradonačelnik Bulj čeka odluke prekršajnog suda za još tri prekršajna naloga, a ranije je dobio još jednu nepravomoćnu presudu kojom je oslobođen novčane kazne za odluku da Sinj bude ‘slobodan grad’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR