FESTIVAL BAJKI 2021.
Udruga Srma i Društvo waldorf pedagogije – Split organiziraju 3. Festival bajki koji će se održati ovaj vikend u Splitu i u Sinju od 8. do 10. listopada 2021.
7. listopada 2021.
STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 7.10.2021.
7. listopada 2021.
grad sinj panorama

Udruga Zdravi dan s Hrvatskim društvom za hipertenziju, Hrvatskom zakladom za znanost, projektnim timom projekta za Digitalizaciju i unaprjeđenja nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti, Hrvatskim zborom nutricionista, Domom zdravlja SDŽ i Gradom Sinjem organizira provođenje ispitivanja “Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj(EHUH-2).

Ispitivanje će se održati 22.10.2021. (petak) u Sinju na lokaciji Palacina.

Cilj ispitivanja je uključiti što veći broj ispitanika iz populacije.
Liječnici obiteljske medicine mobiliziraju ispitanike slučajnim odabirom, kako bi se dobio uvid u stanje populacije koja je zdrava i ne zna za nikakve bolesti i onih koji boluju od kroničnih nezaraznih bolesti.

Ispitivanje će vršiti članovi tima akademika Bojana Jelakovića iz Zagreba, članovi Udruge Zdravi dan (liječnici i nutricionisti), liječnici DZ SDŽ prema epidemiološkim mjerama.
Dobrobit koju imaju pacijenti od sudjelovanja u istraživanju su: detaljan i vrhunski sistematski pregled, te po dobivanju nalaza pojedinih pretraga isti će biti dostavljeni njihovim liječnicima:

  • nalaz 24h urina
  • uzorkovanje krvi
  • mjerenje centralnog i brahijalnog art.tlaka
  • mjerenje visine i metabolička vaga
  • UZV štitnjače, EKG
  • endotelna funkcija

Naši sugrađani koji su zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela: 097 7590662.
Svi se moraju prethodno najaviti kako bi se rasporedili u manje grupe, kako ne bi bilo čekanja i grupiranja zbog epidemiološke situacije.