Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2023. godinu
31. listopada 2022.
SINJ
JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA DETALJNOG PLANA UREĐENJA PODRUČJA MJEŠOVITE-PRETEŽITO POSLOVNE ZONE TRNOVAČA-SINJ
2. studenoga 2022.
SVI SVETI 2022.

U organizaciji Grada Sinja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju je danas obilježen blagdan Svih svetih.

Program je počeo u 8 sati i 30 minuta polaganjem vijenaca i svijeća pred Središnjim križem na groblju Sv. Frane u Sinju, a nastavljen je polaganjem vijenaca i svijeća pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja te pred bistom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu.

Vijence i svijeće položili su gradonačelnik Miro Bulj, zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić, predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata te ostalih braniteljskih udruga, policije, političkih stranaka Most i HDZ te Viteškog alkarskog društva.

Obilježavanje blagdana Svih svetih uveličali su članovi Gradske glazbe Sinj.


Nakon svete mise koja je služena u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske predstavnici Grada Sinja položili su vijence i zapalili svijeće na grobovima pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju u Udovičićima i pokojnog gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.

‘Na blagdan Svih svetih prisjećamo se svojih najmilijih i svih pokojnih, tako da je ovo jedan od najvećih blagdana. Mi svojim životom trebamo svjedočiti sve one koji su živjeli prije nas, odavati im priznanje i počast i moliti za njihove duše’, kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

Pogledajte kako je blagdan Svih svetih obilježen u Sinju.