Jednostavna nabava – Poziv za dostavu ponuda za izradu jedinstvene baze podataka o nerazvrstanim cestama na području Grada Sinja
23. ožujka 2018.
logo_gradSinj_naslovna
Podjela uskršnjih poklon paketa
26. ožujka 2018.
-odrzan-13-nacionalni-sajam-prsuta

U razdoblju od 23. do 24. ožujka 2018. godine u Sinju je održan 13. nacionalni sajam pršuta.

Sajam je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u ogranizaciji Poduzetničkog centra Sinj, Grada Sinja, Ministarstva poljoprivrede i Splitsko- dalmatinske županije.

Tijekom sajma predstavljene su mjere iz programa ruralnog razvoja te prezentacije iz programa Vlade RH, Županije, drugih institucija i komora.

U sklopu Sajma Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanje u poljoprivredi organizirali su manifestaciju ‘Naše domaće, sada i ubuduće’, a tom prigodom upriličen je i radni ručak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede. Na velikom gastronomskom stolu našle su se delicije i proizvodi s farma hrvatskih poljoprivrednika.

Na sajmu je ove godine svoje proizvode izložilo 70- tak izlagača iz Hrvatske i BiH. Uz pršute i ostale suhomesnate proizvode u ponudi su bile i ostale delicije, maslinovo ulje, sirevi, vino, med, soparnik, autohtoni suveniri i rukotvorine. Ovaj, kao i prethodne sajmove, pratio je bogati kulturno umjetnički program u kojem su se predstavile kulturno umjetničke udruge Cetinske krajine i Like.

Ovogodišnji 13. po redu Nacionalni sajam pršuta Sinj 2018. svečano je zatvorila sinjska gradonačelnica Kristina Križanac.