logo_gradSinj_naslovna
NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ
17. travnja 2018.
Jednostavna nabava – nabava zaštitarskih usluga za potrebe Grada Sinja
20. travnja 2018.

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 9. sjednici održanoj 29. siječnja 2018. godine jednoglasno je prihvatilo Prijedlog Odluke o uključivanju Grada Sinja u akciju ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’.

 

Akciju ‘Gradovi i općine – prijetelji djece’, potaknuti svjetskim iskustvima djelovanja za dobrobit djece, 1999. godine pokrenuli su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivu i socijalnu pedijatriju.

U akciju je trenutno uključeno 113 hrvatskih gradova i općina, od kojih 62 imaju počasni naziv ‘Grad/općina – prijatelj djece’.

Cilj Akcije je motiviranje i aktiviranje svih relevantnih društvenih subjekata, od institucija i udruga do građana pojedinaca, na promicanju i zaštiti prava objavljenih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, što rezultira stvaranjem kvalitetnog okruženja za odrastanje djece u svim aspektima života.

Za stjecanje počasnog naziva ‘Grad/općina – prijatelj djece’ potrebno je ispuniti zahtjeve iz 10 programskih područja, od izrade godišnjih programa i planova za ostvarivanje Akcije, preko osiguravanja namjenskih sredstava za razvoj, zaštitu i odgoj djece, podrške i potpore udrugama koje imaju programe za djecu, uključivanje djece u pripremu odluka koje se na njih odnose, zdravstvene skrbi, sigurnosti, odgoja i obrazovanja djece, socijalne skrbi, kulture i sporta za djecu, slobodnog vremena i rekreacije do podrške i pomoći roditeljima u skrbi i odgoju djece.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac imenovala je članove Koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’, a isti čini 11 članova predstavnika Grada Sinja, udruga civilnog društva, sporta i kulture, vrtića, škola, zdravstvenih ustanova, crkve i drugih institucija.

Koordinacijski odbor je na svom prvom sastanku donio odluku o javnom pozivu svim institucijama, udrugama, društvima i klubovima koji djeluju na području Grada Sinja, a u svom programu imaju projekte namijenjene djeci, da se uključe u akciju ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’, kako bi Grad Sinj dobio počasni naziv ‘Grad Sinj – prijatelj djece’.

Zainteresirani se mogu javiti na e-mail info@sinj.hr

 

Od inicijative do odluke

Knjižni blok

Startni upitnik

Primjer plana aktivnosti

Plan aktivnosti Grada Sinja