SINJ
Javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija u 2023. godine
4. travnja 2023.
Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluga „Usluge skupljanja, prevoženja i smještaj napuštenih i izgubljenih životinja“
4. travnja 2023.

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Sinja predstavljana informatička platforma „Pazigrad“ koja objedinjuje rad prometnog i komunalnog redarstva, pauk službe i parking službe. Ova informatička platforma optimizira radne procese lokalne samouprave i poduzeća u segmentu prometa u mirovanju i naplatu kontrole parkinga.
Ovim sustavom obuhvaćeni su cjelokupni procesi od terenskog rada do administrativnih poslova, vođenja prekršajnog postupka, evidencije naplate te dohvata podataka MUP-a o vlasnicima vozila.
Prezentacije informatičke platforme ujedno je i nastavak priprema Grada Sinja za uvođenje prometnog redarstva čiji će zadatak biti kontrola prometa u mirovanju.
Podsjetimo, prije dva tjedna završena je obuka prometnih redara Grada Sinja na Policijskoj akademiji u Zagrebu čime su se stekli preduvjeti za osnivanje nove vrste redarstva u gradu kojoj će biti zadaća obavljanje poslova upravljanja prometom, nadzora i premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.
Platformu je predstavio Marko Andrić direktor tvrtke, a uz pročelnicu za komunalni sustav Grada Sinja Ivanu Majić prezentaciji su nazočili i direktor tvrtke „Kamičak“ d.o.o Toni Jurić Šolto, viši stručni suradnik za komunalno redarstvo Roko Tomašević, komunalno – prometni redari Neno Šimac i Mario Hržić te pravnik Ivan Jadrijević.