SINJ
Odluka o poništenju natječaja za prijam u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za imovinu i prostorno uređenje, na radno mjesto-Stručni suradnik za geodetske poslove
7. srpnja 2023.
Otvoreni “Dani Alke i Velike Gospe”
10. srpnja 2023.

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je prijam za nagrađene učenike i njihove mentore sa sinjskog područja koji su na ovogodišnjim školskim natjecanjima postigli najbolje rezultate. Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj čestitao je učenicima i njihovim mentorima, pri čemu je naglasio da posebno zahvaljuje mentorima na trudu kojim prenose znanje na učenike.


Kao nagradu za uspjeh na školskim natjecanjima učenici su dobili poklon bonove u vrijednosti od 130 do 270 eura, a njihovi mentori 70 eura. Nagrađeno je ukupno 9 učenika osnovnih škola i 6 učenika srednjih škola s područja Grada Sinja.


Gradonačelnik Bulj je rekao kako gradskoj vlasti ulaganje u učenike i njihovo znanje nikad neće biti problem:


‘Svi naši učenici će dugoročno pridonijeti široj zajednici, a vrlo je bitno motivirati i njihove mentore da naša zajednica prepozna njihov doprinos. Ovo je i poruka onima koji su bili blizu s rezultatima, da budu još bolji i uspješniji’. Osvrnuo se i na problem školske infrastrukture na području Grada Sinja, gdje je pozvao osnivača školskih ustanova, Splitsko-dalmatinsku županiju i resorno Ministarstvo obrazovanja na pronalaženje zajedničkog rješenja. Naglasio je da je Grad Sinj spreman na suradnju kako bi se izgradila nova školska zgrada na području starog stočnog pazara.


Gradonačelnik je također podsjetio kako je Grad Sinj osigurao besplatan prijevoz učenicima i studentima, stipendije za sve redovite studente, stipendije za učenike srednjih škola lošijeg imovinskog stanja, te je naglasio kako Grad želi što više olakšati obiteljima, ali i učenicima, da imaju što bolje uvjete u učenju i obrazovanju.