Gradonačelnik nagradio učenike koji su osvojili nagrade na školskim natjecanjima
7. srpnja 2023.
Počinje 6. izdanje Ljetne glazbene škole Sinj
10. srpnja 2023.

Na Trgu kralja Tomislava u Sinju u petak je svečano otvorena manifestacija „Dani Alke i Velike Gospe 2023.“ Uz umjetničke nastupe Gradske glazbe Sinj, Mažoretkinja i PKD Gaj Laberije program otvorenja atraktivnim nastupom upotpunila su tri tri novozelandska sastava: maorske Kapa haka skupine ‘Te roopu Manutaki’, vokalnog kvarteta vrhunskih profesionalnih samoanskotongoanskih pjevača ‘The Shades’ i hrvatskog ansambla ‘Kralj Tomislav iz Aucklanda’ .

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj na otvaranju manifestacije pozvao je sve u Sinj na feštu koja će trajati gotovo dva mjeseca:

Dođite i vide kako izgleda naša Alka i kako se mi molimo našoj Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, ovo što Sinj ima, nema nitko na svijetu. Budimo dobri domaćini našim gostima, okitimo grad, budimo nasmiješeni i ljubazni prema svakom dragom posjetitelju i hodočasniku, budimo svima njima na usluzi. Neka ovi ‘Dani Alke i Velike Gospe’ prođu u veselju, miru, blagoslovu i ljubavi. Očekujem da će svim posjetiteljima biti iskazano veliko srce i da ćemo ostaviti dobar dojam na njih, da će nam doći i idućih godina u što većem broju“, prigodno je kazao gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Sve okupljene na Pijace blagoslovio je gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Marinko Vukman koji je kazao:

Ovi dani prepuni su duhovnog, zabavnog i sportskog sadržaja i svi želimo da oni prođu u miru, radosti, prijateljstvu i veselju te da stvarno pokažemo pravo kršćansko i hrvatsko lice našeg grada Sinja“.

Sinjani i njihovi gosti moći će uživati u više od 70 događanja koji se nalaze na programu manifestacije koja će potrajati sve do 02. rujna.