Sinj i Otok od HEP-a traže otpis potraživanja za “Vodovod i odvodnju Cetinske krajine d.o.o”, preostali dug da ide na teret gradova i općina, a ne iz džepova građana
14. travnja 2023.
SINJ
Započinje postupak evidentiranja nerazvrstane ceste TRG POČASNOG GRAĐANINA GRADA SINJA GOJKA ŠUŠKA (NC-SIN-587) u k.o. SINJ
19. travnja 2023.

IZVOR: www.predsjednik.hr/press/

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s izaslanstvom Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva Sinj. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem, izvijestili su predsjednika Milanovića o pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku koja će se održati 6. kolovoza. Kao i prethodnih godina, Predsjednik Republike bit će pokrovitelj i ovogodišnje Sinjske alke.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima Viteškog alkarskog društva vezanim uz daljnju promociju Sinjske alke u inozemstvu. Vodstvo Viteškog alkarskog društva informiralo je predsjednika Milanovića o trodnevnom programu promocije Sinjske alke koja će se u lipnju ove godine održati u Beču. Prema njihovim riječima, sinjski alkari će se predstaviti u Beču pokaznom trkom, mimohodom alkara i koncertom.

Promocija Sinjske alke u Beču bit će predstavljanje ne samo naše tradicionalne viteške utrke, nego će to biti ujedno i promocija kulturne baštine, turizma i  gastronomske ponude Sinja i cijele Cetinske krajine, ali i Hrvatske, objasnili su predsjednik VAD-a Jukić i gradonačelnik Bulj.

Uz predsjednika VAD-a i gradonačelnika Sinja, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta, zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Dinko Bošnjak, tajnik Viteškog alkarskog društva Sinj Ivan Nasić, alkarski vojvoda Mario Šušnjara, alajčauš Ivica Filipović, član Upravnoga odbora Viteškog alkarskog društva Sinj Frano Vrančić, član Časnoga suda Tomislav Župić .

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Fotografije: Ured Predsjednika RH