Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu usluge „Usluge skupljanja, prevoženja i smještaj napuštenih i izgubljenih životinja“
14. travnja 2023.
Gradonačelnik Sinja i vodstvo Viteškog alkarskog društva kod predsjednika Zorana Milanovića
17. travnja 2023.

Većinski suvlasnici tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ ( suvlasnički udio 59%) Grad Sinj(47%) i Općina Otok (12%) poslali su HEP-u  Zahtjev s koordinacije osnivača i suvlasnika tvrtka „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ od 04. travnja 2023. za otpis potraživanja HEP-u na ime nastalog duga zbog enormnog poskupljenja el. energije od  776.459,41 euro (5.850.233,45 kn) odnosno 500 posto u 2022. godini

Na koordinaciji gradonačelnika i načelnika Cetinskoga kraja, suvlasnika tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o “  koja je održana 04. travnja 2023. godine u Uredu Gradonačelnika Grada Sinja predloženo je  da HEP otpiše dugovanje  za električnu energiju, a da ostala povećanja cijena materijalnih troškova nastalih u toj tvrtki idu na teret lokalnih samouprava, a ne iz džepova građana sukladno Stajalištu vijeća za vodne usluge.

Gradonačelnik Miro Bulj nazočnima gradonačelnicima i načelnicima dostavio je prijedlog dopisa HEP-u kojeg je prihvatio načelnik Općine Otok Dušan Đula, a u kojem se, između ostalog, poziva i na Stajalište vijeća za vodne usluge o donošenju  Odluka o cijeni vodnih usluga i odluka o naknadi za razvoj u 2023, a uravnotežujući potrebu za financijskom stabilnošću vodnih usluga i potrebu za održanjem socijalne priuštivosti cijene vode te zamolio za otpis duga nastalog do donošenja Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, odnosno do 01. listopada 2022. godine.

Gradonačelnik Bulj je mišljenja kako je inflacija ionako dovela do lošijih uvjeta života građana  i da nije primjereno građanima povećavati cijenu vode zbog kretanja na tržištu nego kako bi se dugovi koji su nastali prvenstveno zbog povećanja cijene električne energije od 500 posto trebali otpisati kako bi tvrtka mogla normalno funkcionirati uzimajući u obzir i činjenicu kako sinjski vodvod isporučuje vodu splitskom i omiškom zaleđu gdje je utrošak električne energije za vodu veći od trećine ukupnog iznosa koji imaju potrošači s područja cijele Cetinske krajine.

Predstavnici ostalih suvlasnika Trilja, Hrvaca i Dicma predložili su obročnu otplatu nastalih dugovanja prema HEP-u zbog povećanja cijene električne energije uz povećanje cijene usluga građanima.

Dopis i stajalište Vijeća za vodne usluge u privitku