Javni poziv za prikupljanje prijedloga Programa za izradu Programa javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2024. godinu
20. listopada 2023.
Odluka o odabiru najpovoljnije ponude a nabavu usluge „Izobrazno – informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva za građane, odgajatelje, nastavnike i komunalne redare“
23. listopada 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj uručio je jučer u hotelu Sheraton u Zagrebu osobnu nagradu akademiku Ivanu Aralici.

Podsjetimo, akademika Ivana Aralicu osobnom nagradom nagradilo je sinjsko Gradsko vijeće na prijedlog Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, kako Aralica nije bio u mogućnosti preuzeti nagradu na svečanosti za Dan Grada Sinja, Gradonačelnik mu je osobno nagradu uručio u Zagrebu.


Gradonačelnik Bulj tom prigodom je istaknuo kako mu je iznimna čast uručiti nagradu velikom književniku koji je u svojim brojnim djelima, zlatnim slovima opisivao Sinj i Sinjsku Gospu.
Kao gradonačelnik, ispred svojih sugrađana, ponosan sam što sam nagradu uručio velikom čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag“, rekao je Gradonačelnik.


Na svečanosti dodjele nagrade bio je i fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske koji je rekao da je zahvalan Bogu i Gospi Sinjskoj, da je imao čast i radost osobno biti na dodjeli nagrade te je predati istaknutome akademiku i književniku koji je kao nitko do sada opisao sinjsko Svetište – istaknuo je.