Otvoreni “Dani Alke i Velike Gospe”
10. srpnja 2023.
SINJ
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti za prijam u službu u Grad Sinj, Ured Grada Grada Sinja na radno mjesto: Viši savjetnik za razvoj informatičkih sustava
11. srpnja 2023.

Danas počinje 6. izdanje međunarodne Ljetne glazbene škole u Sinju.

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovat će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Jože Kotar i prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek i prof. Franci Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon, prof. Dario Teskera; truba, prof. Mario Lončar; truba, prof. Josef Steinbock; tuba, prof. Nejc Merc; euphonij, te prof. Simon Perčić; orkestar. U prvom tjednu imamo i jednog gosta predavača, profesora Gabora Tarkovia, koji je profesor trube na Muzičkoj akademiji u Berlinu.

Nastava će se održavati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada ( Alkarski dvori, zgrada Palacine, GŠ Jakova Gotovca, Gimnazija Dinka Šimunovića, SSŠ bana Josipa Jelačića i TIŠ Ruđera Boškovića), dok će se u večernjim satima održavati koncerti profesora i polaznika u dvorani Muzeja Sinjske alke i zgradi Palacine. Ovogodišnja ljetna glazbena škola trajat će dva tjedna i prijavljeno je više od 100 polaznika iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja te veliki broj djece iz Cetinske krajine. Na ovaj način smo djelovanje ljetne škole podigli na viši nivo, a sve u cilju unaprjeđenja glazbene kulture, kao i turističke ponude Grada Sinja i Cetinske krajine. Pozivamo sve zainteresirane da dođu u ponedjeljak u 19:30 sati u dvoranu Muzeja Sinjske alke na koncert otvorenja na kojem nastupaju profesori koji sudjeluju u prvom tjednu ovogodišnjeg izdanja Ljetne glazbene škole. Kroz dva tjedna u sklopu ljetne škole održat će se niz koncerata i predavanja, te je sve otvoreno za javnost. Stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane, te sve ljubitelje klasične glazbe da svojom nazočnošću uveličaju ova događanja. Program s događanjima se nalazi u prilogu.