Javni natječaj za davanje u zakup kućica, u vlasništvu Grada Sinja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana
15. studenoga 2017.
Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2018. godinu
15. studenoga 2017.

 

Grad Sinj intenzivno provodi aktivnosti u projekta „Sinj u sridu“ za koji su mu dodijeljena bespovratna sredstva kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Do sada je u sklopu aktivnosti koje se odnose na obnovu objekata kulturne baštine realizirano sljedeće:

1. Na jugozapadnom dijelu tvrđave Kamičak su završena arheološka istraživanja tijekom kojih su pronađene vrijedne arhitektonske strukture iz najranije faze nastanka utvrde. Arheološka istraživanja provodila je tvrtka Kaukal d.o.o. pod nadzorom stručnjaka Konzervatorskog odjela u Splitu, arheologinje gđe. Dubravke Čerine.

2. U okviru rekonstrukcije kule sa satom na Tvrđavi Kamičak do sada su sanirani kameni zidovi i balustrada te je restauriran sat na kuli kao i nosive konstrukcije zvona. Radove izvodi tvrtka Neir d.o.o., stručni nadzor obavlja tvrtka Stabilnost d.o.o., a konzervatorski nadzor obavlja gđa. Anita Gamulin, d.i.a. iz Konzervatorskog odjela u Splitu.

3. Na zgradi Palacina u tijeku je uklanjanje međukatnih konstrukcija i konstruktivna sanacija zidova. Radove izvodi tvrtka Prolux d.o.o., dok stručni nadzor obavljaju tvrtke: Stabilnost d.o.o. (nadzor nad građevinsko-zanatskim radovima), D projekt d.o.o. (nadzor nad izvođenjem instalacija klimatizacije, ventilacije i instalacije vodovoda i kanalizacije) i Foton projekt d.o.o. (nadzor nad izvođenjem elektroinstalacija jake i slabe struje, sustava zaštite od munje te elektroinstalacija vatrodojave). Konzervatorski nadzor obavlja gđa. Anita Gamulin, d.i.a. iz Konzervatorskog odjela u Splitu.
Rekonstrukcijom zgrade Palacina grad Sinj će dobiti reprezentativan objekt u kojem će u prizemlju biti višenamjenska dvorana, a na prvom katu i u potkrovlju će biti smješten Muzej Cetinske krajine koji će na taj način dobiti adekvatan prostor za obavljanje muzejske djelatnosti i predstavljanje svog bogatog fundusa.

4. Vezano za rekonstrukciju ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj, u posao je uveden izvođač radova Vodoprivreda Split d.d. te će pripremni radovi u Vrličkoj ulici otpočeti u drugoj polovici mjeseca studenog. Stručni nadzor obavlja Institut IGH d.d.
Prilikom rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj, Vrlička ulica i Ulica Andrije Kačića Miošića će se popločati i urediti kao pješačke zone čime će taj prostor obogatiti ambijentalni koncept centra grada.