Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude
29. studenoga 2021.
SINJ
Lista kandidata za dodjelu stipendija studentima Grada Sinja
30. studenoga 2021.
SINJ

Sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, dajemo upozorenje za područje Grada Sinja:

  1. studenoga do 05. prosinca 2021.

Danas je počeo padati snijeg u višim predjelima cetinskoga kraja, konkretno na području Zelova. Sutra će, prema najavama meteorologa, u gorskim predjelima padati snijeg praćen jakom orkanskom burom. U nižim predjelima očekuje se orkanska bura 30. Studenoga dok se u stalim danima do 5. prosinca očekuje obilna kiša u dalmatinskoj Zagori . očekuje se porast vodostaja tijekom četvrtka, petka i subote zbog najavljenih većih oborina od srijede navečer pa do subote ujutro (očekivane oborine će biti u Dalmaciji od 40 mm do čak 93 mm/m2  ), a moguće su i veće lokalne oborine od navedenih.

Nalažem da se sve nadležne službe obavijeste o opasnoj vremenskoj pojavi i da se stave u pripravnost s obzirom na moguću ugrozu ljudi i imovine na pojedinim područjima Grada Sinja. Sve glavne prometnice će se održavati sukladno operativnim planovima održavanja državnih, županijskih, te nerazvrstanih cesta na području grada Sinja po prioritetima.
Zbog velikih oborina uz Jadransko more i u njegovom zaleđu (najviše u Dalmaciji) koje će pasti od 01.12. do 04.12.2021., a koje će ponegdje imati veći intezitet, mogu se očekivati URBANE POPLAVE u gradovima i poplave na svim područjima gdje se nalaze bujični vodotoci skladu s time, djelatnici Hrvatskih voda, Vodoprivrede i svih ostalih firmi koje sudjeluju u obrani od poplava, trebaju poduzeti sve potrebne predradnje (provjeriti prohodnost korita, stanje nasipa i vodnih građevina,…), aktivno pratiti razvoj hidro meteoroloških prilika na područjima na kojima se očekuju velike oborine, kako bi ako zatreba – mogli pravovremeno reagirati i poduzeti sve potrebne i zakonom utvrđene mjere te tako na minimum svesti moguće materijalne štete i ugroze za život i zdravlje građana na poplavljenom području.

Gradonačelnik Grada Sinja
Miro Bulj